VEILIG FIXEN

Bescherm je financiën en stuur nooit geld of financiële gegevens

Reageer nooit op een verzoek om geld te sturen, vooral naar het buitenland of via een overschrijving. Meld het ons ook meteen, zelfs als degene die het vraagt, beweert dat het om een noodgeval gaat. Geld overschrijven is net hetzelfde als contant geld opsturen: de verzender is niet beschermd tegen verlies en het is bijna onmogelijk om de transactie ongedaan te maken of om het geld te traceren. Klik voor meer informatie op de onderstaande video, waarin de Federal Trade Commission van de VS advies geeft om oplichterij tijdens het online daten te vermijden, ook beschikbaar hier.

Bescherm je persoonlijke gegevens

Geef nooit persoonlijke gegevens zoals je rijksregisternummer, je creditcardnummer of je bankgegevens, je adres op het werk of thuis door aan mensen die je niet kent of die je nog niet persoonlijk hebt ontmoet.

Opmerking: Spotfix stuurt je nooit een e-mail waarin om je gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd. Als je een dergelijke mail toch zou krijgen, moet je dat onmiddellijk melden.

Wees verstandig op het internet

Blokkeer en rapporteer verdachte gebruikers. Je kunt op elk moment verdachte gebruikers blokkeren en anoniem rapporteren op Spotfix, zowel tijdens het swipen als na een match. Houd je gesprekken op het platform. Mensen met slechte intenties zullen proberen om over te stappen op andere kanalen, zoals tekstberichten, persoonlijke e-mails of telefoongesprekken.

Meld verdacht gedrag altijdRapporteer daarnaast ook mensen die inbreuk plegen op onze gebruiksvoorwaarden.

Voorbeelden van schendingen van onze gebruiksvoorwaarden zijn:

  • Jou om geld of schenkingen vragen
  • Foto’s vragen
  • Het gebruik van het platform door minderjarigen
  • Beledigende of aanstootgevende berichten verzenden naar andere gebruikers
  • Gebruikers die zich ongepast gedragen nadat ze je hebben ontmoet
  • Frauduleuze registratie of profielen.
  • Spam of aansporing tot verkoop, zoals uitnodigingen om betaalde telefoonnummers te bellen of pogingen om producten of diensten te verkopen.

Offline gedrag

Een eerste ontmoeting is altijd spannend, maar neem je voorzorgen en volg deze richtlijnen met het oog op je veiligheid:

Leer je gesprekspartner kennen

Communiceer alleen via het platform en leer de gebruiker eerst kennen via de app of online voordat je hem of haar in het echt ontmoet. Mensen met slechte intenties proberen vaak onmiddellijk om buiten het platform met jou te communiceren. Het is jouw verantwoordelijkheid om meer informatie te zoeken over de gesprekspartner, zodat je weet dat hij of zij te vertrouwen is.

Ontmoet elkaar altijd op een openbare plaats en blijf daar ook

Spreek altijd in een drukke openbare plaats voor het eerst met elkaar af, nooit privé of op een afgelegen locatie, en nooit bij jou thuis. Als degene met wie je afgesproken hebt je onder druk zet, moet je het afspraakje beëindigen en onmiddellijk weggaan.

Laat je vrienden en familieleden weten wat je van plan bent

Laat een vriend of familielid weten wat je van plan bent, waar je heen gaat en wanneer. Neem altijd je telefoon mee en zorg dat hij opgeladen is.

Regel je eigen vervoer van en naar de plaats van afspraak

Zorg dat je niet afhankelijk bent van een ander en dat je je eigen vervoer kunt regelen, vooral ingeval de afspraak niet verloopt zoals gewenst.

Blijf nuchter

Als je alcohol en/of andere genotsmiddelen gebruikt, kan dat een invloed hebben op je beoordelingsvermogen en kun je gevaar lopen. Het is belangrijk dat je helder kunt denken en dat je alle risico’s vermijdt. Wees je er altijd van bewust dat mensen met slechte intenties zouden kunnen proberen om misbruik van je te maken door iets in je drankje te doen.

Vragen of suggesties?

Momenteel is er niemand aanwezig om uw bericht te beantwoorden. Laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!